Kom o tänka på en sak idag när jag läste ett inlägg på facebook. En kompis till mig tackade en annan person för hjälp med att lasta sin häst. Personen som blev tackad svarade raskt att hon fåtthjälp av min kompis en annan gång med att lasta sin häst. 
 
Tänk på det där med hjälp. Man kan aldrig vara ensam om ordet hjälp. Även om man bara ber om hjälp och inte får hjälp så ber man i alla fall om hjälp till någon annan. Sedan kan det ju vara så att man har otur att inte få hjälp. Förut hade jag oerhört svårt att be om hjälp. Jag fick ont i magen bara på tanken att be om hjälp. Jag tänkte alltid att om man ber om hjälp så har man liksom misslyckats på något sätt. men så hände det en lite mindre spännade sak i mitt liv. jag blev gravid och fick nervsmärtor i min mage som gjorde att jag inte kunde stå upp. Jag kunde knappt gå och att leva var en eländig plåga. Precis allt gjorde ont att göra.
 
 
Jag blev sittande i rullstol så fort jag skule längre sträckor. Det var spännande och livsomvälvande för mig för jag fick en rejäl tankeställare. Jag insåg att ibland klarar man sig faktiskt inte utan hjälp. Jag fick vackert be om hjälp att ta mig fram ibland när det var krångliga passager. Mest förvånad blev jag över hur trevliga och snälla folk var och erbjöd sig att hjälpa till ofta och med ett leende utan att man bett om det.
 
Att hjälpa folk är något av det roligaste jag vet. Jag blir så glad när jag ser folk glada av lite eller mycket hjälp. När jag gick i skolan läste jag psykologi och då var det nån berömd psykolog som sa att man aldrig hjälper någon utan att ha en baktanke med egen vinning i sikte. Det där kan man fundera länge på. 
 
Hur som helst tycker jag att det är grymt roligt att hjälpa till. Det är så gott när man får ett leende tillbaka eller en vänlig kommentar när man löst ett problem eller fixat något. Jag är ju en fixare ut i fingerspetsarna och finns det ett bekymmer så försöker jag lösa det. Jag gillar att hålla min lilla hjärna igång med problemlösning som dessutom kan vara till hjälp för någon.
 
Så nu kommer veckans utmaning till mina läsare! Ta nästa vecka och bestäm dig för att hjälpa någon. Det kan vara vem som helst, var som helst. Målet är att få ett leende eller ett tack om du har tur. Anta utmaningen o skvallra gärna om vem du jhälpte och hur det gick. Så ska du se att du får en bra magkänsla in på det nya året. Och har du inte sett filmen "Pass it forvward" så gör det för skjutton gubbar!!! ;-)
 
Kram
Christina