En del av mina kompisar tycker att jag håller lite för hög fart. Ibland har de nog rätt andra dagar är jag bara fruktansvärt strukturerad o då kan man göra oerhört många saker utan att anstränga sig så mycket. Idag har jag varit så där strukturerad som jag vill vara. Gick upp tidigt och släppte ut hästarna. Mockade i farten medan jag bytte vatten i hinkarna, vattnet rinner lite långsamt av nån anledning så jag hann o fylla på hösilage och kraft också till alla fyra hästarna. Allt klart på mindre än 50 minuter. Sedan var det in o fixa frukost till barnan, körde Agnes till dagis. Tog vägen om macken och tankade o kollade lufttrycket i alla däcken. Tur var väl det för det var alldeles för lågt. 
 
När jag kom hem packade jag ned Samuel i vagnen och hämtade Iso i hagen. Borstade, sadlade och tog mig ned till paddocken med barnvagnen i högsta hugg. Samuel var lite ledsen, men han somnade strax. Då hann jag rida en bra stund. Iso gick hur fint som helst. Riktigt roligt och vi tog några mikroskopiska skutt över ett hinder. In i stallet igen. Ut med Iso i hagen och sedan snabbt ner i paddocken o harva. Gick inte så fort som jag hade önskat för allting som kunde kärvade o när jag var klar hade jag gele i både armar och ben. Passade också på att kratta gårdsplanen i bara farten. Så här glada är vi när vi jobbar :
 
Nästan hela tiden ialla fall ;-)
 
Sedan blev det lunch för Samuel och jag hivade i mig ett par riktigt goda mackor med leverpastej på. Gott och nyttigt. Så här ser Samuel ut när han äter lunch. 
 
 
En favorit hos Samuel just nu är majskrokar. det är majs som jag gissar att de har kokat så det blir som stora ostbågar ungefär. Inte alls gott, smakar som jag gissar att frigolit eller papper skulle smaka men Samuel älskar dem. 
 
 
Glad kille!
 
Måste passa på att dela med mig av en rolig historia häromdagen. Min far var hemma och fick syn på den gigantiska påsen med majskrokar på bänken.
-Men Christina äter ni såna här godsaker säger han ( gissar att han trodde det var ostbågar ) och stoppar en i munnen innan jag hinner säga något.  
- Pappa det är majskrokar säger jag, gissar at du inte tycker de är så goda. Pappa blir alldeles tyst och stoppar tokigt nog in resten av majskroken i munnen.
- Pappa, du kan sätta på kaffe o ta lite pepparkakor om du vill säger jag. Pappa går väldigt raskt o sätter på kaffe. Jag skrattade så jag höll på o kikna ska jag säga. Undra om vi kan få bjuda på fler majskrokar en annan dag ;-) Bästaste, finaste pappsen!!!
 
En annan matfavorit idag är apelsiner. Både jag och barnen älskar de stora navelapelsinerna som finns nu. De är supergoda!
 
 
Efter lunchen vägrade Samuel sova så vi gav oss ut i sadelkammaren och jag passade på att göra en rejäl röjare. Så nu hänger i alla fall drygt hälften av alla tränsen nyputsade på sina krokar. Kul när det blir så där fint och bra. Det tog nästan två timmar att få grejerna hjälpligt rena och fina. Under tiden lyssnade vi på en artist jag hört förut men inte visste namnet på. 
 
http://youtu.be/1s9l5EvHeQs
 
Lee Ann Wormack och just den här låten är verkligen super duper fin. Jag lyssnade på en hel del fler låtar medan jag putsade och det var fin lagom mycket contry-musik.
 
Sedan flaxade vi iväg till dagis och hämtade en trött och lite gnällig Agnes. Vi for och handlade lite mjölk och andra godsaker till vårt eftermiddagsfika och då blev hon gladare. Efter fikat var vi jättetrötta allihop så vi somnade i soffan hela gänget. Kan inte låta bli och tycka att sova i en stor hög med barnen är något av det mysigaste som finns. När vi vaknade till liv hade Mattias kommit hem. Så då blev det middag. 
 
Efter det gick jag ut i stallet och hämtade in Hawkeye. Han fick rentvättad svans och jag passade på att klippa honom en gång till. Det skulle jag inte ha gjort för herregud vilken tid det tog. Jag fick linda benen superfort, kasta mig in och dra en kam genom håret i racerfart. Sen bar det av till ridklubben för o träffa westerngänget. 
 
Det är verkligen superkul och nyttigt och träffa andra som rider western. Alla rider lite hit och dit så det gäller att kunna styra. Jag fick till en och annan fin galoppfattning utan bocksprång för ovanligehetens skull. Passade också på att träna lite böjning åt alla möjliga håll. Men bara det att vara i ett ridhus med en massa andra hästar är ju meganyttigt för min lilla kille. Han fick en del att fundera på, det märktes. Men det går framåt tycker jag. Fler såna torsdagskvällar. <3
 
Väl hemma var jag ordentlig och städade ur transporten ordentligt så den är laddad o klar för söndagens utflykt. Efter en lång och skön dusch ar jag nu landat i soffan. Allt går om man vill och vilar man dessemellan så orkar man massor. Jag känner ju om jag blir stressad när jag jobbar på och det blir jag väldigt sällan. Jag gör saker i min takt och går och klurar på hur man ska göra saker mest effektivt. Borde kanske blivit logistiker istället för lärare.
 
Sov gott, det tänker jag göra!
Kram 
C
 
Idag var det verkligen en sån där dag när man halvt frusit ihjäl o varit allmänt trött. Började med att somna kl 03.30 igår. Fråga inte varför men jag tror trippen till Liseberg tog slut på mig för jag somnade tidigt i soffan. Vaknade sedan o hade en lång o intressant diskussion med en god vän mitt i natten. Sen kunde jag inte somna o låg o klurade på lite saker jag går o funderar på. Sedan var det studs upp ur sängen och slänga ut hästarna i hagen, göra frukost i racerfart o landa hos kund kl 08.00. Det är en riktigt rar tjej som har en söt häst som jag fick förmånen att skrika lite på i morse. Hon rider riktigt bra och hästen kan gå långt om den tränas på rätt sätt. Kul med unga inspirerande ekipage :-D Vi passade på att dikutera ålder också och jag berättade att när jag var liten fanns inga Ipads eller mobiltelefoner. Då fick man kånka runt på något som hette freestyle som var en kassettbandspelare i miniformat. Grammofonskivor hade vi också o hoppade man för glatt till musiken blev det repor i skivorna så de inte gick att spela mer. Herregud vad jag kände mig gammal o inte hade vi mikrovågsugnar eller datorer heller :-D Tantvarning på mig helt klart!
 
Efter ett roligt pass bar det av hemmåt igen, jag slumrade i soffan en stund o sen bar det av ut. 3 timmar tog det att fixa stallet idag, det måste vara någon slags långsamhetsrekord. Efter att ha kommit in o tinat lite så bar det av ut igen på en körtur med Therese och Misti som fick gå på släp. Jag körde ganka bra travtempo i mörkret på stigen som är lika bred som vagnen på ett par ställen. Hade jag sett Thereses ansikte hade hon nog varit ganska blek om nosen. Men det gick hur bra som helst i pannlampornas sken :-D 
 
Så lite halvt ihjälfrusen men glad avslutar jag den här kvällen. Nu klurar jag bara på om jag ska göra en instruktionsfilm till westernridningens grunder eller klura på en bok. Vore kul om det fanns lite fräscht material på svenska tycker jag :-) Sov gott!
/C
 Min man o jag har känt varandra i elva år i år. Det är ganska länge. Många frågar mig varför vi är ihop. Vi verkar ju ganska olika när man träffar oss för första gången. Jag är den pratsamma typen och Mattias säger inte massor. 
 
Det går över, efter en liten stund. Folk brukar säga att jagär det mest pratsamma som finns men min man han slår mig med hästlängder när vi är själva. Framför allt har vi hysteriskt roligt. Något som syns på den här bilden :-D
 
 
 
 
Det är rolig med någon som man umgås så mycket med och dessutom fortsätter vi ha kul efter fem år som gifta och två fantastiska barn. Tack fina M för at du finns i mitt liv!
 
Ha en go helg! 
 
/ C