Igår var en sån där dag där det itne finns någon som helst broms. Jag jobbade som en tok hela dagen på jobbet. Jobbet i biblioteket verkar aldrig ta slut och varje dag jag är borta så adderas ett par tusen grejer att göra. Jag trodde att jag såg slutet men icke sa nicke. Jag har organiserat om större delen av biblioteket och strukturerat bla böckerna på engelska efter svårighetsgrad. Det börjar faktiskt kännas som att förbättringarna ger resultat. Många berömmer det jobb jag gör och sånt är ju alltid roligt. 
 
Dessutom har jag kommit till en liten vinst med en elev som är riktigt svår. det känns som att eleven börjar lita på mig och jag känner mig inte lika stressad över att ha eleven i min sal. Eftersom tydligen ska vad som helst kunna hända, när som helst. Jag tycker mig dock se en ljusning i detta och i veckan tog vi ett enoooooormt steg i rätt riktning! Fantastiskt glädjande!!!!
 
Efter jobbet igår hann jag nästan sätta foten innanför dörren när jag kom hem, sedan bar det av ut i skogen med t som hade köpt superfina grimmor i vårfärger till alla hästarna :-) Vi fick en underbar ridtur i härligt fin pulversnö och strålande solsken. En sån där tur som man kan leva länge på :-) 
 
Solen strålade verkligen in mellan träden och man kände vårbrännan komma i ansiktet :-D 
 
väl hmma igen var T fantastiskt snäll och hjälpte mig att få på hästtransporten på bilen. Sedan hivade jag in alla grejer och slängde in Iso där bak. Vi åkte så klart på torsdagsträning :-D Jag passade på att rida på romaltygel, något jag inte gör så ofta, det gick förvånansvärt bra o jag ska pröva ha den även på söndag när jag ska hålla i en liten trailträning. Det ska bli roligt men jag måste bara hinna rita en bana imorgon. 
 
Idag har jag vilat massor så att jag äntligen ska bli frisk, har haft feber varannan morgon i flera veckor nu. Hoppas det hjälper, för snart orkar jag inte vara sjuk mer. 
Ha en go helg allihop!
// C
 
 
Det går lite trögt med bnloggandet just nu. Mest beroende på att det är lite fullt ös med jobb och allt. Var hos dietisten och fick några spännande råd. Byt ut allt du äter mot bulgur, matvete osv. Saker jag inte ens äter i vanliga fall. Jag fick nästan skäll för att jag äter för mycket grönsaker. Kan man verkligen det? Men, hon vet väl vad hon snackar om så jag får vl ta tag i o käka bulgur även om jag helst äter gurka. Ja man kan ju inte löeva på gurka så klart men sallad är faktiskt godast. Vår dietist på sjukhuset är verkligen lite skum, vanliga saker som sallad o grova osötade mackor ska inte vara nyttigt. Men hallååå hur tänkte du där? Jag käkar mest grönsaker och lite proteiner i form av olika sorters kött, lite ägg o en bit ost nån gång. Skulle inte det vara nyttigt? Man blir ju trött. Ska jag läsa till nåt nån gång skulle jag kunna tänka mig en tur till dietistlinjen...
 
Fick mail ifrån en kund idag som jag gjort ett första besök till. Hon verkade ha kommit fram till ett bra beslut och nu ska vi bara se vart beslutet leder. Jag håller tummarna så hårt det går. Ibland är det besvärligt och hålla på med hästar. Det är så mycket ansvar och beslut som ska tas. Då är det skönt att kunna vara en extra tänkare och komma med lite råd. 
 
 
Imorgon kan det förresten vara läge att slå på SVT 1 kl 21 och titta på PLUS som ska handla om hästköp som blir lite tokiga. 
 
På jobbet är det full fart och idag fick jag bekräftelse på att jag gjort alldeles rätt förra veckan. En elev blev retad av de andra eleverna för att hen fjäskade med mig. Jag upplevde dock inte eleven som fjäskig utan snarare intresserad av ämnet. Konstruktiva frågor och diskussioner kring hens projekt i slöjden. Dessutom är eleven riktigt duktig och målmedveten. Gång efter anna nhörde jag de andra mumla så att vi skulle höra ; "-Fjäsk, fjäsk, fjäskare" osv. Till slut tröttnade jag och sa högt och tydligt med blicken fäst på de som mumlade:" - Om man är duktig behöver man inte fjäska!" Det blev alldeles tyst i salen. Inte ett pip hördes fråmn de som tidigare varit elaka. Idag mötte jag eleven ensam i korridoren precis inna lektionen. - Du, sa jag. Har de andra slutat vara elaka efter min kommentar förra veckan frågade jag. -Ja svarade eleven och log som en sol. Det kändes så bra att veta att jag en gång för alla satt stopp för de där dumheterna. Jag log också :-D
 
Ha en go kväll!
Christina
 
Fick äran o möta en ny kund med ett gäng fina hästar idag. Vi jobbade med två av dem. Den första var en söt liten herre som var en lite orolig själ. Men med ett par varv i longerlinan så jobbade han och matte så fantastiskt bra tillsammans. De matchade varandra så himla fint. Efter lite övningar så började både häst och matte se riktigt avslappnade ut. Jag möter oftare och oftare hästar och ägare som är spända. Tillsammans blir det då en smått spännande kombination. Det är så viktigt att slappna av när man jobbar med hästar. Om du är spännd känner hästen det och då går det sällan som man tänkt det. Vi ryttare måste jobba mycket med att slappna av kring våra hästar och lära oss att lita på dem. Konsten att rida korta pass och inte låta det bli mer spännande än man tänkt sig. Att lägga av när det går bra och kliva av i tid är en konst. Det är inte alltid man behöver rida i alla gångarter. 
 
Tänk dig ridning som ett hårt rullat garnnystan. Går det bra rullar det fram jämnt och fint, stöter det på ett hinder studsar det. Om du har för bråttom rullar det iväg för fort och då kan det bli trassligt. Om tråden trasslat till sig måste du backa och linda upp garnet en bit. När det väl fungerar kan du sticka, virka eller göra vad som helst med det och det kan bli något väldigt vackert. Precis så är det med ridning också.
 
Häst nr 2 av den här kundens hästar var en vacker madam. Ägaren var lite orolig för hur hästen mådde och om den hade ont någonstans. Jag klämde och kände på hästen efter mina förmågor. Jag kunde dock inte hitta något direkt fel. Vi sadlade och longerade ett par varv. Jag tyckte att hästen haltade svagt på ena benet. Jag vågade inte fortsätta och kände sedan att hästen blivit varm på ena sidan. Det är så svårt att inte veta om en häst har ont eller inte. Att ta beslutet att utreda en häst som troligen har ont och komma till ett beslut med vad man ska göra, viktigt men kan vara svårt. Det är är så svårt att man inte kan fråga våra kära kamrater var de har ont. Tänk om man kunde läsa hästarnas tankar!!! Jag hoppas i alla fall att kund och häst kommer iväg till en bra veterinär som jag rekommenderade och får en diagnos på det här. Att inte veta och att inte få svar är så oerhört svårt.
 
Kvällen avslutades med melodifestivalen och jag måste säga att Yohio är en cool kille. Att han vågar vara sig själv och att svenska folket stöttade honom så fint med sina röster är så fint att man vill gråta. Kanske får det en och annan elak typ att tänka till!!!!