Fnork! Hawkeye här! Se matte är så trött så hon orkar inte skriva nått vettigt så jag har tagit över tangenterna för en kväll. Lite krångligt när de är så små o mina hovar så stora. Men det ska nog gå. Jag har haft lite ont överallt ett tag men nu börjar det ordna till sig. Matte tog hit en tant med en sån där lysande röd grej. Det blev alldeles varmt o härligt i hela kroppen när hon lyste med den röda lampan på mig. IR tror jag det kallas för, vad det nu står för. Människor är så krångliga men matte är snäll som fixar sånt gott åt mig. Efteråt sprang matte omkring o var alldeles orolig i flera dagar. Sen kom en tant till o kände o klämde på mig. Sen stack hon mig med en massa små nålar lite här o där. Konstigt att det var så skönt. Sen klämde o drog hon mig i alla ben o leder. Rätt var det var så kändes hela kroppen rak o fin igen. 

Sen fick jag vila ett par dagar. Sen skulle jag ut o fara i min åklåda igen. När vi kom fram fick jag dra vagnen det var riktigt skoj utom när vi såg en stor hög med pinnar, då blev det lite läskigt. Till slut fick vi komma in i det stora ridhuset där stor vår körtränare o pratade en massa. Matte blev jätteglad o pillade med tömmarna en massa så jag kunde springa hur fint som helst. Jag hörde nästan hur matte tänkte på en massa roliga saker vi kan göra när jag drar vagnen så fint. 

Matte har ridit lite också men sen verkar jag ha fått semester. Jag har fått bada o tur var det för så smutsig som jag var. Sen fick jag på mig min tävlingsluva, hood tror jag det heter. Den gled ner över näsan o jag lät fnork, fnork, fnork massa tills matte fatta grejen o jag fick hjälp. Idag har det varit en tjej i stallet med en maskin som lät lite konstigt, men hon var snäll så jag pussa de på henne lite. Sen borstade hon mig o körde maskinen på mig så min päls föll av. Det var jätteskönt o jag visade upp vilken snygg häst jag är. När hon borstade på rätt ställe tryckte jag mig lite försiktigt mot den snälla tjejen så hon skulle borsta mer, men det gjorde hon inte för hona hade så många att köra den konstiga maskinen på. Så jag somnade lite istället när maskinen masserade mig. 

Nu är jag allts snygg inför vintern, ren o känner mig mjuk o fin i kroppen. Undra vad matte ska hitta på härnäst. Jag väntar o ser. Nä nu har jag pratat för länge, nu måste jag äääääääta man blir hungrig av sånt här skrivande, imorgon orkar nog matte blogga igen o hon har lovat berätta om ett spännande projekt. Under tiden har hon sagt att hon ska få sina kompisar att titta på en Gunde eller vad han hette när han lär sig rida på såna coola hästar som mig :-) 

Gnäggiga hälsningar
Hawkeye 
Hej hopp sockertoppar! 

Jag tror verkligen att de senaste dagarna karaktäriserats av att allting går så fruktansvärt lååååååångsamt. Vad jag än ska göra så blir det ingen riktig fart. Har fyllt helgen med ridlektioner. Tänk va roligt det är att få möta människor o hästar hela tiden. Jag har haft lektioner med både egna hästar och andras. Mina egna gossar uppför sig riktigt fint. Lilla Hawkeye kändes som ett riktigt fint geléhallon idag efter behandlingen igår. Så himla kul att känna vad lite bra och proffsig behandling kan göra. Ni som inte prövat IR- terapi på era stela hästar, gör det! Det ger så mkt. Mina hästar hade aldrig varit vad de är idag om inte jag fått köra lite IR då och då på dem.

Hemma är det full rulle på alla möjliga fronter eftersom svärföräldrarna är här. Det lagas och fixas och donas. Paddocken kommer få en ny belysningsstolpe så man slipper parkera i tokmörker och några tråkiga hål håller på att lagas. Det senare ska jag roa mig med imorgon, jag som verkligen hatar att gräva. Fast det slår inte att kratta förstås. Det senare är nåt jag verkligen hatar!!! 

Avslutade kvällen med att baka en hemmagjord marispantårta åt svärfar som fyllt år, nu blir det strax sova. Sov gott allihop!

Kram Christina Har haft en riktigt go vecka. Egentligen är det ju höstlov och jag borde ha varit ledig. Men för att utveckla min verksamhet på jobbet lite så har jag jobbat ett antal timmar i alla fall. En ommöblering i biblioteket blev resultatet och ett gäng omdömen blev skrivna. Gott och få jobba lite i lugn och ro också. Fast jag fick faktiskt elevbesöket med. Jag håller nämligen på med ett litet bokprojekt. Elever i lite olika årskurser som läser mycket har under terminen fått hjälpa mig att beställa böcker. De får en summa pengar att beställa för och sedan beställer vi dem tillsammans. När böckerna sedan kommer så får eleverna som hjälpt till vara med och packa upp dem och får välja några böcker att läsa innan alla andra får chansen. Projektet har fallit riktigt väl ut och eleverna tycker det är superkul. Så igår fick jag besök av en av mina elever på jobbet som varit med och beställt. Hen hade verkligen väntat på böckerna och var superglad när böckerna kommit och hen fick botanisera bland alla nya roliga böcker.

På hästfronten är det full rulle och jag har svårt att hitta tider till mina kunder. Ett angenämt men väldigt roligt bekymmer. Hoppas detta håller i sig. Jag var iväg till min dressyrtränare och red igår med Hawkeye o för att inte ha ridit dressyr på så länge så var jag supernöjd. Dock känns min lilla kille lite stel så det var bra att han fick lite IR- terapi av Sandras IR idag. Han såg verkligen ut att njuta och hon hittade en del punkter som fick lite välbehövlig behandling. Som nästa steg ska han också få lite kiropraktorbrhandling. Det ska bli spännande. Jag ska ringa på måndag och boka det. 

Iso ligger i hårdträning för nästa helgs tävling. Vi ska tävla trail och reining med Halloweentema. Jag går och klurar på utklädsel och andra roligheter. Jag tror dessutom att jag hittat den perfekta låten till freestylereiningen. Hoppas nu bara domarna tycker det blir bra också. Känns så gott att få tävla lite och inte behöva döma just denna gång. Omväxling förnöjer eller vad säger man. 

För övrigt så har jag fått lite vänförfrågningar på Facebook från folk jag inte alls känner eftersom jag tagit min domarexamen. Om nån av er ser det här så kommer jag inte adda er som vänner utan ber er ödmjukt att gå med i gruppen Haga Gård istället, där får ni rapporter och kan lätt ta kontakt med mig om ni vill det. 

Ha nu en riktigt fin helg! 
// Christina