Nu är det verkligen full rulle här på Haga. Vi ska ha en liten loppis nu på söndag den 6 april o medan du funderar över dina fynd kan du fika o prata häst med oss. Det kommer dessutom att finnas en jätteduktig hästmassör på plats som du kan ställa massor av kluriga frågor till. Jag ska rensa i skåp o lådor o försöka sälja en hel del smått o gott som jag inte längre ha användning av. Både engelsk utrustning och lite western. Mellan 13-17 är just du hjärtans välkommen till Haga Gård för shopping, hästprat och fika.
 
Är du dessutom helt ny på det här med westernridning har jag en liten clinic/ föreläsning kl 11.00 samma dag. Jag kommer att gå igenom westernutrustningen, varför den ser ut som den gör och vad man ska tänka på. sedan kommer jag också rida lite på Iso och visa hur man börjar träna sin häst till westernridning. Här finns verkligen chansen att ställa massor om frågor om westernridning. Kostnad för föreläsningen är 50 kr  per person och det betalas kontant på plats, gärna jämna pengar. Barn under 10 år gratis. Anmäl dig på christina@haga-gard.se.
 
Just nu har vi också en fin stallplats ledig hos oss. Vi söker en vuxen hästägare som tar gott ansvar och gillar ett glatt stallgäng som pratar mycket och gärna både tränar och rider ut. Hästen måste vara en valack som är van att gå med andra hästar. Vi har en kuperad skogshage med SMHN nät för förlängd ättid. I hagen finns frostfria vattenkar och goa hagkompisar. I hyran ingår 15 kg analyserat hösilage varje dag och utsläpp vardagar. Vi hjälps åt med stallsysslorna så att man kan vara ledig från mockning och insläpp helt ett par dagar i veckan och bara fokusera på att mysa med sin häst. Vi har spolspilta, dusch, toalett och tvättmaskin i stallet för täcken. Utanför knuten har vi fantastiska ridvägar med flera anlagda ridspår samt belyst paddock med fina hindermateriel. Möjlighet att hyra in sig i större paddock 1 km bort finns också. Närmsta ridhus ligger 6 minuter bort med hästtransport, de har generösa öppettider och bra priser. Finns möjligheter att rida för mig som är westerntränare och även hjälper till med vanlig ridning på lägre nivåer samt lastträning. 
 
Känner du någon som är intresserad av en stallplats i ett aktivt men litet och mysigt stall så hojta gärna. Vårt stall är självklart en godkänd säker hästverksamhet :-)
 
Hjäsrtliga hälsningar 
Christina
 
 
Just nu tränas det intensivt här på Haga. Vårens första träningstävling hade vi förra veckan om än i väldigt få deltagare men väldigt roligt i alla fall. Funderar på att dra igång lite träningstävlingar här och funderar på om intresset finns.hojta gärna i så fall. 

Själv tränar jag för nästa veckas inomhusmarahon så gott det går, men skador och sjukdom verkar förfölja oss så vi hoppas att vi kan starta nästa vecka. Förra helgen var vi på körträning och jag sprang ifrån vår härliga tränare som blev alldeles trött i alla turer. Han provkörde också o tyckte det var riktigt roligt. Jag skrattade så jag höll på å dö när han bara skulle köra lite lugnt. Det gick väl sådär kan vi säga, det var roligare att köra fort.

Förresten får ni köpa senaste numret av Hästfocus med vår gamla hyresgäst Malachy på framsidan. En riktigt vacker tinkerhäst. 

Passa på och boka pass nu ni som vill och behöver. Inte många lediga tider kvar i mars. Planeringen pågår för fullt för loppis och clinic också. Clinicen kommer att vara den 6 april kl 11, kostnad 50kr och jag kommer att gå igenom westernridning och utrustning mycket grundläggande. Passar er som precis börjat med western eller som är nyfikna på denna gren. Clinicen är utomhus så ta på kläder efter väder. Skicka ett mail till Christina.Bucht@telia.com för anmälan senast 1 april. Hjärtligt välkomna! 
Kram 
Härom dagen fick jag en fråga om min lärarroll. Vad för sorts lärare jag vill vara. Det satte så klart igång lite funderingar hos mig men det korta svaret jag gav är att jag vill inte vara lärare jag vill vara viktig vuxen. Så vad menar jag med det egentligen.
 
För mig finns det två sorters lärare. För och hårddra det lite minst sagt. Den första och allra vanligaste läraren tror jag är den så kallade robotläraren. Det är en person som gillar att vara pedagog, vilket så klart är jättebra. Men utanför den pedagogiska rollen finns ingen människa. Med det menar jag att utanför lärarrollen vet elevena inget om personen som undervisar. De vet inte vad personen har för tankar, funderingar, perssonlighet helt enkelt. visst är det enkelt för oss lärare att vara just den här typen av lärare. Men frågan är om det är den bästa sortens lärare. För mig så kan jag inte vara en robotlärare.
 
Häsrom dagen satt jag i bamba och åt. Några killar i år 9 satt o diskuterade en bit bort och drog in mig i diskussionen.
 
-Du Christina! du är ju jättebra för du är annorlunda!
- Vadå annorlunda, svarade jag
- Jo men så där tokrolig o annorlunda så att vi får tänka på att alla inte måste vara lika.
 
Det där funderade jag på medan jag på kvällen åkte hem till två av mina gamla elever. Vi skulle träffas och äta en bit mat och fira att de båda fyllt tjugo. Det är rätt fantastiskt att jag foirtfarande har kontakt med de båda och att vi fortfarande träffas och umgås. De båda ger mig liksom ett kvitto på att mina tankar om min lärarroll är på rätt spår. Jag frågade dem faktiskt vilken sorts lärare jag är. Svaret var inte dundertydligt men de tänlkte ungefär som jag att jaä är en lyssnande lärare som tar mig tid för mina elever i alla lägen. en person att lita på och som kommer med råd när det behövs. en person som är just den där viktiga vuxna som man har respekt för men som man också litar helt på. Den sortens lärare vill jag vara!