Just nu är det lite semestertider och min hjärna jobbar för fullt. Jag går runt och detaljplanerar allt möjligt inför Friends. Saker vänds på och kluras på, vem man ska samarbeta med och inte. Vad som ska visas och vad som ska med. Hjärnans arbete jobbar för högtryck helt enkelt. Nåväl det blir nog fint när alla bitarna i det här 3000 delars pusslet faller ihop på plats. 
 
Jag har varit på resande fot några dagar och döm om min förvåning när jag får ett meddelande. " Du har en försenad födelsedagspresent som väntar på dig hemma". Så kul att få paket tänkte jag. Nåväl när jag kom hem visade det sig att det faktiskt inte var något paket utan ett jättefint brev. Jag hade fått hela stallet sommarstädat, gnubbat i minsta hörne. Helt galet!!!! Varje år går jag och har ångest över att jag inte riktigt hinner städa stallet så som jag vill utan får jobba sena kvällar o nätter för att få allt i det fina skick som jag vill ha det inför den långa stallsäsongen. Nu kom jag hem till ett högtryckstvättat urstädat stall som luktade friskt och fräscht. Helt gaelt, jag är så lycklig! Tårarna sprutade åt alla håll kan jag säga! Tack finaste L och E för denna otroliga present :-D
 
För övrigt här på Haga så går vi och klurar på om vi ska hyra ut de sista två stallplatserna i vårt stall. Vi har i alla fall ute följande annons på Hästnet ;
 
Hej!
I den vackra Lindomeåns dalgång har vi vårt hästparadis. Ett litet stall med fyra boxar, uppvärmd sadelkammare med dusch o toalett. Tvättmaskin finns till täcken o andra hästgrejor. Spolspilta med varmt o kallt vatten samt foderkammare. Utevistelse minst mellan 07.00-19.00 i den kuperade skogshagen i sluttningen bakom stallet. Boxarna har dörrar som nästan alltid är öppna o släpper in massor med frisk luft. Ca20x40 paddock med bra ridunderlag i stort sett ridbar året om med en hel del hindermaterial. Större paddock på 20x60 finns fem minuter skritt bort, ridhus tar ca 6 minuter med transport att åka till om man vill. Utanför knuten har vi kilometervis med anlagda ridspår och andra fantastiska ridvägar. I hagen serveras mat i småmaskiga hönät, lunch/ middag serveras efter 14 av den som kommer först till stallet. vatten finns i uppvärmda kar så att det finns vatten oavsett temperatur.

Vi söker skötsam vuxen person med valack ( obs endast valack!!! ) som gillar att vara ute mycket. Hundar ( endast tikar ) är välkomna och till barnen har vi lekplats utanför knuten.

Hos oss kan vi erbjuda olika prisalternativ, alla priser inkl moms, faktura, f-skatt o hyreskontrekt ser vi som självklarheter.

1. Kallhyra ( dvs box o ingen som helst service ) 900 kr / månad

2. Boxplats, 15 kg hösilge/ dag som vi köper in o analyserar, stallströ ( 4 säckar spånpellets per månad, vi kör bara spånpellets i bädd i stallet ) 2150 kr/ månad

3. Boxplats,15 kg hösilge/ dag som vi köper in o analyserar, stallströ ( 4 säckar spånpellets per månad, vi kör bara spånpellets i bädd i stallet ), utsläpp vardagar, 2400 kr/ månad

4.Boxplats,15 kg hösilge/ dag som vi köper in o analyserar, stallströ ( 4 säckar spånpellets per månad, vi kör bara spånpellets i bädd i stallet ), utsläpp och insläpp vardagar, 2600 kr/ månad

Vi kan hjälpa till med service för hovslagare vissa dagar i veckan samt för veterinär. Du kan även dela sysslorna i stallet med oss o på så sätt få ner hyran. Vill du ha service i form av ut och insläpp kräver vi att det finns packade höpåsar till detta. Att packa påsar kan ni också köpa till som tjänst. 

Givetvis finns det referenser att få på oss. Välkomna på bokade besök :-) www.haga-gard.se för mer information om oss. Det viktigaste är inte att få tillsatt platserna fort utan hitta rätt personer och hästar till de två platser vi har lediga. 

Med vänliga hälsningar 
Christina
 
Här är länk om någon vill deela vidare :-D
 
 
http://www.hastnet.se/marknad/annons.php?annonsid=71346&marknad=2
 
 
Glömde skriva att vi självklart är godkänd säker hästverksamhet från Agria och Länsförsäkringar. Det innebär att vi gått kurs i säker hästhantering och de har varit ute och gjort rigorösa inspektioner av stall, elsäkerhet och en massa annat. Känns tryggt och bra tycker jag :-)
 
Ha nu en fin kväll så hörs vi snart!
 
// C
 
Jobbat som en tok med att vara ridistruktör hela helgen. Clinichelg för hela slanten med föreläsning, träning och tränings"tävling". Otroligt kul att få träffa massor med nya människor och bli så oerhört väl bemött. Att vara tränare och domare är fantastiskt skoj!

PÅ hemmafronten händer det också en del, Mattias håller på med ett byggprojekt som ni kanske kommer att få se senare men ännu har vi en bra bit kvar så vi ska snickra vidare imorgon.

Det trista med att komma hem var att Hawkeyes sår som han fick för någon vecka sedan inte såg alls bra ut så imorgon blir det mer ompyssling och ett extra telefonsamtal till veterinären för säkerhets skull. Värme o sår är ingen höjdare men eftersom han är pigg som en mört, ingen feber och ingen hälta så har jag gott hopp i alla fall.

Sov gott så hörs vi snart!
C
Dagarna går framåt o planerna för Friends trillar på plats några i taget. Klart verkar i alla fall att båda mina fina kompisar och hästtjejer får följa med. Kan behövas eftersom jag vis av tidigare erfarenheter vet att man är totalt slut efter ett sådant här evenemang. För er som inte visste det å har jag jobbat nere på High Chaparal när de stora westerntävlingarna var där. Jag och Iso jobbade som fanryttare ett par år. Tidigt upp på morgonen, sent i säng o många långa timmar i sadeln. Men främst otroligt roligt! Det bor nog en inre showgirl i mig trots allt.
 
Nåväl jag och min kompis T som ska med till Friends spanade på allt möjligt i olika affärer och jag hittade ett täke på Hööks som jag så gärna vill ha, men attans vad det var dyrt. Sponsor sökes med andra ord! ;-) 
 
 
Bland annat spanade vi på om vi skulle ha några tunnare tröjor eller så att ha inomhus med Team Haga Gård på. Vi kom fram till att skjortor är supersnyggt, nu ska vi bara välja färg. Har ni förslag så kom gärna med ideér. Dock föll ingen av de här oss riktigt i smaken men det blir roligare att läsa blogg med bilder. Det vi vet är att det ska vara guldbrodyr på ryggen så det matchar våra jackor. 
 
Nu ska jag försöka vila någon timma innan jag ska hålla clinic på JA Aktiv häst på Hisingen, clinic och träna för att tävla upplevelser och föreläsning ska jag bjuda deltagarna på. Blir ni sugna finns det en ny chans att träffa mig och faktiskt också Hawkeye nästa vecka på Stewart ranch. Jag tror det finns någon enstaka plats kvar så det är bara att anmäla sig. www.strawartranch.se är det som gäller. Ha nu en riktigt skön helg så hörs vi snart igen <3
Kram C